Η καλλιέργεια ελαιόδεντρων διαχρονικά αποτελεί μια παραδοσιακή δραστηριότητα της οικογένειας Χρυσανίδη και οι ρίζες της φτάνουν ως τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Οι οικογενειακοί μας ελαιώνες στην παραλία της Φωλιάς Καβάλας και στη Χερσόνησο του Βρασίδα Νέας Περάμου μας χαρίζουν γευστικές ελιές από ξεχωριστές ποικιλίες που είτε διατίθενται ως βρώσιμες, είτε προορίζονται για την παραγωγή ελαιολάδου.

 

Το εξαιρετικό (extra) παρθένο ελαιόλαδο "Τοπικά Προϊόντα Γης - Ελαιώνας ΧΡΥΣΑΝΙΔΗ" είναι ένα αγνό λάδι ανώτερης κατηγορίας, ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας, χωρίς προσμίξεις, με χρυσοπράσινο χρώμα και μοναδική γεύση και άρωμα. 

 

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέρος της παραγωγής του 2015 προέρχεται από άγουρους καρπούς ελιάς, διαθέτει χαρακτηριστική γεύση και άρωμα φρέσκου ελαιοκαρπού, δεν έχει φιλτραριστεί ώστε να μη χαθεί κανένα από τα πολύτιμα συστατικά του και διατίθεται ως αγουρέλαιο. Η χρήση του συγκεκριμένου λαδιού συνίσταται σε φαγητά που χρησιμοποιύμε ωμό ελαιόλαδο (πχ σαλάτες, βραστό κρέας ή ψάρι).

 

Το ελαιόλαδο μας διατίθεται σε κατάλληλα λευκοσίδηρα δοχεία των 5 λίτρων και σύντομα και σε gourmet γυάλινη συσκευασία.